Tegels eruit, groen erin in Sparrenburg

In heel Nederland worden tijdens het NK Tegelwippen tegels vervangen door beplanting. Ook in de wijk Sparrenburg in Den Bosch. Op zaterdag 22 oktober gingen we daar samen aan de slag met buurtgenoten.

De gemeente Den Bosch plaatste een container in de Sparrenburgstraat (ter hoogte van de Burg. Molenaarshoeven) waar bewoners gratis tegels kwijt konden. Vanuit JOOST plaatsten we een container voor wit zand. En de Groene Buurvrouw zorgde in een leuke workshop voor tips voor het aanleggen van een stukje tuin. Iedereen uit de wijk kon meedoen. Er was een grote opkomst. 

Mooie opkomst

Enkele reacties van bewoners: "We hebben ruim 60 tegels eruit gehaald, om plaats te maken voor gras en een moestuin. Het is de goede tijd van het jaar voor dit werk. En leuk om te doen met dit heerlijke weer." Een andere deelnemer vertelt: "Ik vind het een mooi initiatief. De tegels die ik in mijn tuin eruit haal, lever ik echter niet in. Daar maak ik een muurtje van waartegen plantjes kunnen groeien."

Mooie bijdrage NK Tegelwippen

Dit is een gezamenlijk project van gemeente ’s-Hertogenbosch, Buurteam Rosmalen, Nuland en Vinkel en Woonstichting JOOST. En hiermee doen we een mooie bijdrage aan het NK Tegelwippen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Wat is het NK Tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Groen wordt daarom steeds belangrijker. Want stenen verkoelen niet en regenwater kan niet goed weg. En iedereen wordt toch blij van een groene omgeving! Alle reden voor JOOST om samen met alle gemeentes mee te doen aan het NK Tegelwippen.

Huurders die ook aan de slag wilden, zelf of samen met de buren konden via ikmaakhetverschil@wonenbijJOOST.nl laten weten waar ze tegels wilden vervangen voor groen. Wij kijken dan of we kunnen helpen. Bijvoorbeeld door de tegels af te voeren. Huurders die meedoen krijgen van ons bovendien een mooie plantenbon! De actie loopt tot 31 oktober. Ook de verschillende gemeentes hebben eigen acties. Kijk voor meer informatie op onze website of op de website van uw gemeente.