terug naar overzicht

Hoogste punt huurappartementen Heem van Selis

Maandag 12 juli 2021 Hoogste punt huurappartementen Heem van Selis

Woensdag 21 juli bereikten we het hoogste punt van het woongebouw met 24 zeer energiezuinig gasloze appartementen in de nieuwe woonwijk Heem van Selis in Boxtel. De Boxtelse wethouder Wim van der Zanden hees vanmiddag samen met Jan van Peer van bouwbedrijf Van Peer en Rob Dekker, directeur-bestuurder van woonstichting JOOST, de vlag. Daarna  volgde een confettiwolk, afgeschoten door bouwploeg die op de bovenste steiger stond. De mannen werden daarna getrakteerd op friet.

Al 100.000 stenen zijn gelegd, nog 15.000 te gaan

Voordat de vlaggen werden gehesen, heette bouwer Jan van Peer iedereen welkom: “We hebben inmiddels al 100.000 stenen gelegd. Nog 15.000 te gaan. Die staan al op de steiger. Begin 2022 zijn de appartementen klaar”, waarna hij lachend vervolgt: “De nieuwe bewoners wonen dan op één van de veiligste plekken van Boxtel, pal naast het politiebureau.” Wethouder Wim van der Zanden had het over de mooie zichtlocatie zo aan de Bosscheweg. “En ik wil vooral een compliment geven aan de ontwikkelaar en ook de gemeente. Want het heeft wat jaren geduurd, voor we hier daadwerkelijk aan de slag konden. Maar als je kijkt hoe snel het nu gaat. Ik wens de toekomstige bewoners alvast heel veel woonplezier.”
Onze directeur-bestuurder Rob Dekker voelde zich vandaag vooral ook een blije directeur. “We hebben een forse opgave. Dus we zijn enorme blij dat we deze 24 appartementen binnenkort aan ons woningbezit kunnen toevoegen. En er staan in deze wijk nog eens 46 eengezinshuurwoningen op de planning. Hierover zijn we nog in gesprek met ontwikkelaar Van Wanrooij.  En ook op andere plekken in Boxtel liggen er verschillende plannen in ontwikkeling. Die hopen we ook snel tot ontwikkeling te kunnen brengen, want de vraag naar sociale huurwoningen is groot.”

Heb je interesse om hier te komen wonen?

De appartementen hebben allemaal 2 slaapkamers en zijn tussen de 60 en 70m2 groot. Elk appartement heeft een eigen berging op het terrein bij de parkeerplaatsen. De nieuwe bewoners krijgen naar verwachting begin 2022 de sleutel. Op 1 september starten we met adverteren voor de verhuur. De appartementen worden geadverteerd via WoonService Regionaal. De nieuwe bewoners ontvangen begin 2022 de sleutel.

Nieuwe woonwijk Heem van Selis

In deze nieuwe groene woonwijk aan de noordelijke entree van Boxtel worden in totaal 465 woningen gerealiseerd, waarvan 70 in het sociale huursegment voor Woonstichting JOOST. De wijk kenmerkt zich door een klimaatadaptieve en natuurinclusieve inrichting. Zo worden er nestkastjes ingebouwd, gemengde hagen geplaatst voor de vogels, krijgen de parkeerplaatsen een open bestrating en komen er wadi’s waar hemelwater lokaal kan infiltreren. Meer informatie over het verhaal achter deze klimaatadaptieve inrichting vind je op de website van Van Wanrooij.

De 24 appartementen worden dus als eerste gebouwd. Later in het plan worden nog 46 eengezinswoningen gerealiseerd, eveneens sociale huurwoningen. Een mooie uitbreiding op het woningaanbod in Boxtel, die wij graag aan onze portefeuille toevoegen.

Meer informatie over de andere woningen in deze wijk vind je op de website van Heem van Selis. 

 

 

Nieuwbouw Heem van Selis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties