Hoogste punt nieuwbouw Seringenstraat Rosmalen

Woensdag 1 juni werd het hoogste punt gevierd van het woongebouw met 37 woonzorgappartementen aan de Seringenstraat in Rosmalen. Dit gebouw komt op de plek van de voormalige basisschool ‘t Ven. Een hoogste punt viering is een bouwtraditie die we graag in stand houden. Een mooi moment om de bouwers in de schijnwerpers te zetten. Wij hadden voor hen de frietkar geregeld.

Tekst gaat verder onder foto

Bedanken voor hun inzet

Onze directeur-bestuurder Rob Dekker: “We willen de bouwers hiermee graag bedanken voor hun inzet. Zij hebben vanaf september vorig jaar heel hard gewerkt. Het casco staat er, dus we kunnen nu beginnen aan de afbouw. We zitten ook mooi op schema, dus we verwachten de appartementen begin 2023 te kunnen opleveren.”

Zelfstandig wonen gecombineerd met thuiszorg

Het gebouw wordt gerealiseerd door Hoedemakers. Het ontwerp is van KdV Architecten. Ook de gemeente ’s-Hertogenbosch is nauw bij de plannen betrokken. Het complex wordt geen dependance van Annenborch, maar biedt wel mogelijkheden op zorgvlak. Hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen.

Het complex

Het gebouw bestaat uit drie woonlagen. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn circa 61m2 groot. Op het terrein komen 30 parkeerplaatsen. Daarnaast komen er 15 extra parkeerplaatsen aan de Kamperfoelistraat. Om het groene karakter van de wijk te behouden, blijven zo veel mogelijk bomen staan.

Appartementen worden verwarmd met ijs

De nieuwe appartementen worden verwarmd met ijs. Ook al klinkt dat onlogisch. Dit ijsbuffersysteem, genaamd het IJs van Columbus, gebruikt de energie die vrijkomt bij de overgang van water naar ijs en de warmte van de zon voor het verwarmen van de woning en het tapwater. Hier komen dus geen fossiele brandstoffen bij kijken. Wij investeren graag in dit soort innovaties. Niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat het een positief effect heeft op de energierekening van onze huurders. De grootste stijging in woonlasten zit de komende jaren in de energierekening. Met dit systeem blijft de energierekening van huurders stabiel.

Wil jij hier wonen?

De woningen worden naar verwachting begin 2023 geleverd. De verhuur hiervan verloopt deels via WoonService Regionaal. Om straks te kunnen reageren moet je staan ingeschreven als woningzoekende. Sta je dit nog niet? Schrijf je dan vandaag nog in bij WoonService Regionaal. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter jouw kans op een van deze woningen.